christelijke counseling
hulpverleners opleidingen materialen
  Hieronder vindt u diverse instanties en personen die christelijke counseling (pastorale hulp) aanbieden.
Opname in deze lijst is geen kwaliteitsgarantie t.a.v. de aangeboden hulp!
 
leid me naar Zegenend Helpen in een nieuw venster

Een groot aantal van de hulpverleners die hieronder genoemd worden, hebben Zegenend Helpen geïntegreerd in hun hulpverlening en zijn bij Zegenend Helpen geregistreerd.


Accede! - de praktijk van André H. Roosma, Soest, werkt zowel met Zegenend Helpen, als de Immanuel-pastoraat benadering. Herstel van verbondenheid met God, jezelf en anderen staat hier centraal.
U kunt bij Accede! ook terecht voor advisering, trainingen en cursussen of thema-avonden over pastorale onderwerpen.


In Perspectief counseling - de praktijk van Guus Molenaar, pastoraal hulpverlener in Mijdrecht, Huizen en Dronten.
Ook Guus heeft Zegenend Helpen in zijn hulpverlening geïntegreerd.
U kunt bij In Perspectief counseling ook terecht voor advisering en thema-avonden over pastorale onderwerpen.


Psychopastorale zorg Open Handen is de hulpverleningspraktijk van Henk en Ria Minnen in Ede. Uniek is hoe zij als man en vrouw samen werken. De werkwijze is gebaseerd op concepten uit de reguliere psychologie, gecombineerd met Zegenend Helpen. Ze geven ook cursussen en Henk biedt daarnaast ook coaching.


Bij de psycho-pastorale praktijk Re-joice Hulpverlening van Janneke Bos in Gouda zoeken hulpvrager en hulpverlener samen Gods hulp en richtlijnen. Door de gesprekken heen neemt ze dus ook tijd om samen met God te praten en naar Hem te luisteren. Ook Zegenend Helpen maakt deel uit van haar hulp­verlening.


De Oase in Pijnacker is de praktijk voor christelijke counseling van Wieke Blijleven. Het is bedoeld als een plek waar verfrissing, rust en leven te vinden is, en waar men op adem kan komen.
Ook Wieke werkt vanuit het Zegenend Helpen principe in haar hulpverlening.


Samma
Samma training, supervisie & pastorale begeleiding - de praktijk van Maaike M. Schalk - van de Water, Schelluinen (Alblasserwaard).
Klinisch pastorale hulpverlening volgens het Zegenend Helpen principe.
Spreekbeurten en cursussen over het christelijke geloof in de huidige maatschappij en andere levensbeschouwelijke onderwerpen.


JOB - Het Jonge OlijfBlad - de praktijk voor pastorale hulpverlening van Jackie van Noort, in Dordrecht. Naast Zegenend Helpen werkt Jackie in haar hulpverlening ook met Theophostic Prayer Ministry.


De Vlinder is de praktijk voor christelijke hulpverlening van Elly Donswijk-Zandbergen, Orthopedagoog voor Gezins- en Gedragsproblemen, en Pastoraal Trauma Counsellor, in Dinxperlo (Gld). Ook Elly werkt o.a. met het Zegenend Helpen principe in haar hulpverlening.


SELA psychopastorale zorg is de praktijk waar Leni Kruijs mensen helpt om in rust over hun eigen horizon heen te kijken. Ze werkt o.a. met de Contextuele benadering en heeft veel ervaring o.a. via Home Start, de Stichting voor Opvoedingsondersteuning en de afdeling Nazorg van de Evangelische Omroep.
Ook Leni heeft het Zegenend Helpen principe geïntegreerd in haar hulpverlening. Haar praktijk is in Moordrecht.


Stichting EX IT biedt psycho-pastorale begeleiding in en om Dordrecht, zowel in de vorm van counseling gesprekken als cratieve therapie-vormen.
Marijne Verbueken, een van de hulpverleensters en tevens oprichtster van EX IT, werkt ook met Zegenend Helpen. Zij en de andere medewerksters van EX IT zijn daarnaast ook betrokken bij het lesgeven op het gebied van het pastoraat, onder meer binnen de VPE (Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten) en aan de ETA (Evangelische Theologische Academie).


Ook in Dordrecht is Praktijk Essenzia Coaching van Marrie Zuidweg te vinden. Zij biedt pyscho-pastorale hulp door coaching, persoonlijke gesprekken. Essenzia gaat met christelijke hulp terug naar de kern, op zoek naar jouw bron en de verbinding met de ander en de wereld om je heen. Marrie werkt onder meer met Zegenend helpen en Insight Focused Therapy.


Goedereede Counseling is de pastorale praktijk van Willy Koppenol en Krientje Goemaat, in Goedereede. Zij werken met de contextuele benadering en Zegenend Helpen maakt deel uit van de gesprekken. Hun werkwijze is inzicht gevend, nuchter en praktisch.


Engedi - de praktijk van Jolanda van der Keur, pastoraal hulpverleenster / counsellor in Leiderdorp. Jolanda heeft ook het Zegenend Helpen principe geïntegreerd in haar hulpverlening.


Praktijk Immanuel van Johan Konstapel, christen-psycholoog NIP, in Leiden, biedt coaching, pastorale counseling en psychologische hulp.
Johan werkt o.a. met Immanuel pastoraat.


Stichting Promise van Gerard en Coby Feller in Oudewater biedt christelijke hulpverlening, vooral gespecialiseerd op het raakvlak van fysiotherapie en pastoraat (bijv. begeleiding bij stress). Zie ook onder Opleidingen en Materialen.


Praktijk Het Kompas van Marcel Bekker in Dordrecht verleent Christelijk georiënteerde hulp bij psychische-, psychosociale- en relationele problematiek. Marcel is contextueel therapeut, sociaal psychiatrisch verpleegkundige en vrijgevestigd maatschappelijk werker.
Momenteel is hij via de CHE in opleiding tot supervisor.


Stichting Berseba van Renk en Gré van Schuylenburg in Emmeloord biedt psychopastorale hulpverlening en psychotherapie. Specialisaties: persoonlijke ontwikkeling, verliesverwerking en stervensbegeleiding.


Capiamo counseling en coaching van mw Hetty Mulder-van Drie in Best biedt training, counseling en coaching; zowel voor particulieren als bedrijven. Persoonlijke begeleiding wanneer je even niet alleen verder kunt.


Emmaüs van mw B.M. Sinke-van Kooten in Delft biedt pastorale supervisie, coaching en intervisie.


Stichting Chris - Hulplijn voor kinderen; kinderpastoraat

Stichting Chris (ook in België) biedt hulpverlening aan kinderen en tieners, o.a. via een speciale telefoonlijn (motto: 'wat er ook met je is - bel Chris!').


De Driehoek - gereformeerde maatschappelijke dienstverlening

De Driehoek is een organisatie voor gereformeerde maatschappelijke dienstverlening, met diverse vestigingen verspreid over het hele land.


Naast bovenstaande links zijn hulpverleners te vinden via de diverse beroepsverenigingen.

Op de website van de Christelijke Vereniging voor Psychiaters, Psychologen en Psychotherapeuten is een verwijslijst te vinden van alle aangesloten leden op postcode gesorteerd.
Ook de website van de Nederlandse Vereniging van Christen Hulpverleners geeft een verwijskaart met alle aangesloten leden per provincie gesorteerd.

Zie daarnaast ook het christelijk zorgplein Mijn Zorg, en diverse Startpagina-dochters, zoals de Evangelie.Startpagina, de Christendom-Hulpverlening.Startpagina, de GGZ.Startpagina en de GGZ-Hulpverlening.Startpagina.

© André H. Roosma, Accede!, Zoetermeer/Soest, 2006-01-13 / 2018-02-01; alle rechten voorbehouden.